Jenny Blaauwbroek

Voor mij is het belangrijk is om andere mensen te helpen om meer psychologische flexibiliteit te ontwikkelen waardoor er keuzevrijheid ontstaat om dát te doen wat je zelf wilt. De methode hiervoor is ACT. In 2009 ontdekte ik ACT en dit mooie gedachtegoed heeft me nooit meer losgelaten. Ik heb vele trainingen en workshops in Nederland en op internationale congressen gevolgd en dat blijf ik doen. Bij mijn bureau Bamboe-ACT geef ik training en opleiding. 

Dit heb ik lange tijd gecombineerd met mijn werk bij de Gemeente Groningen. Daar heb ik verschillende functies vervuld van manager, projectleider tot HRM-professional. 

Tijdens de wereldconferentie in Sevilla ontmoette ik Paul Atkins, medegrondlegger van ProSocial. Hij had voor mij de oplossing voor de vraag hoe ik ACT kan gebruiken in organisaties. Ik heb bij Prosocial-Institute de opleiding tot ProSocial Facilitator gevolgd en probeer het gedachtengoed onder de aandacht te brengen van organisaties in Nederland. 

Ik begeleid teams met ProSocial en geef training aan teamcoaches, managers en anderen die ProSocial willen leren. Het is geweldig om te zien dat mensen na een training daadwerkelijk keuzes durven te maken en beter betekenisvol samenwerken. 

Tijdens het schrijven van het boek Teamkracht met Prosocial heb ik zelf weer ervaren hoe je tegen je eigen interne belemmeringen kan oplopen. Door hierover open te zijn en het bespreekbaar te maken hebben Matthijs en ik op ProSociale wijze samengewerkt aan dit boek. 

Bekijk hier het gesprek tussen Sergio van der Pluijm en Jenny over ProSocial: You Tube

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.bamboe-ACT.nl
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/jennyblaauwbroek/

 

Matthijs Steeneveld

Mijn purpose? Bijdragen aan florerende mensen op een florerende planeet. Ik geloof dat wij mensen graag elkaar helpen en samenwerken aan waardevolle doelen. De praktijk is echter weerbarstig: twijfels en angst, brandjes die geblust moeten worden en complexiteit zijn obstakels. Ik wil graag mensen en teams helpen om écht prosociaal samen te werken aan een gedeeld, betekenisvol purpose. ProSocial biedt daar praktische handvatten voor.

Sinds 2010 werk ik vanuit positieve psychologie als onderbouwing vanuit wetenschap en praktijk. Zo ben ik ook met ACT en mindfulness in aanraking gekomen. In mijn werk als organisatiepsycholoog zocht ik een verbinding tussen psychologische flexibiliteit en als groep samenwerken – het antwoord daarop vond ik in ProSocial. Via het boek van Atkins, Hayes en Wilson en later de opleiding en samenwerking met Jenny raakte ik geïnspireerd door de kracht van dit gedachtegoed.

ProSocial raakt aan een breder purpose voor mij: een duurzame, meer sociale wereld waarbij economie niet altijd leidend is. Dit komt naar voren in het onderzoek van Elinor Ostrom naar de commons, de meent.

In mijn werk begeleid ik teams en organisaties om florerende werkplekken te creëren. Dat doe ik vanuit positieve psychologie – sterke kanten, bevlogenheid, waarderend onderzoeken, intrinsieke motivatie – en ProSocial vormt daarbij een welkome aanvulling. Ik leid professionals op om te werken met positieve psychologie en ProSocial. Daarnaast schrijf ik boeken over deze onderwerpen. Meestal doe ik dat alleen, maar samen met Jenny is er een rijk boek ontstaan waarbij we prosociaal onze kwaliteiten hebben ingezet, onze eigen behoeftes de ruimte hebben gekregen en we samen het gedeelde doel voor ogen hielden: een mooiere wereld creëren door mensen te helpen om prosociaal samen te werken aan waardevolle doelen.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.msteeneveld.nl
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/matthijssteeneveld/